Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

tartetatin

A torta története a századfordulóig nyúlik vissza. Caroline és Stéphanie Tatin testvérek voltak, együtt vezették Lamotte-Beuvron-ban a mai napig is működő fogadójukat. Egy nap az egyik vendég bőbeszédűségével feltartotta Stéphaniet, aki közben teljesen megfeledkezett a desszertről. Ijedtében a konyhába rohant, ahol megpillantotta, a meghámozott almákat. Ezeket gyorsan vajjal és cukorral együtt bedobta egy vas serpenyőbe és a kemencébe tette. Mikor szórakozottságából magához tért, rádöbbent, hogy ebből se nem torta, se nem sült gyümölcs nem lesz. Nem volt visszaút, a vészhelyzetben tészta került a gyümölcsre. Sütés közben a gyümölcs omlósra puhult, míg a cukor karamellizálódott. Majd jött az újabb rémület: hogyan is lehetne ezt - az első pillantásra „sütiszörnyet” - tálalni?! Hát fordítva! És megszületett a Tarte Tatin.

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 20+30+40 perc

A recept hozzávalói (6 szelet):

 

tartatatinhv

 

A recept elkészítése:

 

A tésztához a lisztet és a hideg vajat összemorzsoljuk, hozzáadjuk az eritritolt, a tojássárgáját és összegyúrjuk. Gyorsan kell dolgoznunk, hogy a vaj ne olvadjon meg, mert akkor nem lesz omlós a tésztánk. Csomagoljuk be és tegyük 30 percre a hűtőbe. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. Az almát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Olvasszuk meg a vajat és az eritritolt. Fontos, hogy olyan edényt használjunk, amivel tűzhelyen és sütőben is dolgozhatunk! Dobáljuk bele az almaszeleteket, amik kb. 10 perc alatt aranybarnára karamellizálódnak. Tegyük a tésztát az alma tetejére és tegyük a sütőbe 20 percre, majd 160 fokon még 20 percre. Ha kész borítsuk ki egy tányérba.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

313,6 kCal/

13,3 g

8 g

23,455 g

Teljes mennyiség

1881,6 kCal/

79,8 g

48 g

140,73 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz