Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Sajttorta

A sajttorta elronthatatlan, imádni való és mindekit elkápráztathatunk vele - magunkat is beleértve! Semmiképpen nem szabad kihagyni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20+30+30 perc

A recept hozzávalói (8 szelet):

 

Sajttortahv

 

A recept elkészítése:

 

A diabetikus magas rosttartalmú kekszet ledaráljuk, összekeverjük az olvasztott kókuszzsírral és kb. 24 cm átmérőjű, kapcsos tortaformába egyengetjük. Ezután mehet is 30 percre a hűtőbe, hogy kellően megszilárduljon a tortaalapunk. A krémhez felverjük a habtejszínt, majd hozzákeverjük a mascarponét, az eritritolt, a vaníliát és a főzőtejszínt is. Rákanalazzuk a kekszes alapra, szép kis csúcsokat formázva, majd még legalább 30 percre betesszük a hűtőbe. Díszítésként ráreszelünk egy kocka diabetikus étcsokoládét, 8 szeletes torta lesz belőle. Ez a torta akár előző nap is elkészíthető, ha egy estét áll, jól lehűl és összeérnek benne az ízek.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

327 kCal/

12,3 g

3,8 g

28,3 g

Teljes mennyiség

2616 kCal/

98,4 g

30,4 g

226,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM