Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A ribizli számos kiskertben megtalálható igénytelen gyümölcs, ami értékes tápanyagokat tartalmaz, és amelyet sokféleképpen felhasználhatunk a cukorbeteg diétában is.

A recept hozzávalói (8 adag):

A recept elkészítése:

A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a Canderel édesítőport, sót, citromlevet és a tojásokat. A lisztet átszitáljuk, elvegyítjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk. Végül hozzáöntjük a tejet. A masszát 26 cm átmérőjű, kivajazott, sütőpapírral bélelt tortaformába egyenletesen belesimítjuk. A megtisztított, megmosott ribizlit elrendezzük a tészta tetején. Előmelegített 180-200oC-os sütőben (gázsütő 5-ös fokozat) 40-50 percig sütjük.

A ribizlilekvárt összekeverjük 2 evőkanál vízzel és a kész, de még forró tészta tetején elkenjük. Diabetikus tejszínhabbal vagy diabetikus vaníliás cukorral megszórva tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

25 g

Teljes mennyiség

199 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM