Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Répatorta

A répatorta egyre gyakrabban kerül a húsvéti ünnepi asztalra, azonban oly egyszerűen elkészíthető és annyira finom, hogy érdemes a hétvégéket vagy akár a szürke hétköznapokat is feldobni vele!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 15+40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 3 db M-es méretű tojás sárgája
  • 3 közepes méretű sárgarépa
  • 150 g + 1-2 evőkanál eritritol
  • 70 g zéró-6-lisztkeverék
  • ½ zacskó sütőpor
  • 200 ml olaj
  • 30 g dió
  • 200 g mascarpone
  • vanília

Répatortahv

 

A recept elkészítése:

 

A sárgarépát megpucoljuk és lereszeljük. A lisztet, sütőport, aprított diót, a tojássárgákat, 100 g eritritolt és az olajat hozzákeverjük. A fehérjét habbá verjük a maradék eritritollal. Óvatosan hozzákeverjük a masszához, majd 180 fokos előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk, amíg kihűl, közben elkeverjük a mascarponét 1-2 evőkanál eritritollal és a vaníliával, majd a torta tetejét megkenjük a krémmel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

368 kCal/

6,2 g

6,6 g

34,3 g

Teljes mennyiség

1472 kCal/

24,8 g

26,4 g

137,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM