Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

A Pavlova-torta Ausztrália, de még inkább Új-Zéland nemzeti desszertje. A legenda szerint a gyönyörű orosz balerina, Anna Pavlova annyira elbűvölt egy ausztrál - vagy új-zélandi - cukrászt (ez a mai napig vita tárgyát képezi a két nemzet között), hogy megalkotta ezt a habkönnyű édességet, ami olyan a légies, könnyed és gyönyörű lett, mint nevének ihletője.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (16 szelet):

a habkoszorúhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • néhány csepp ecet
  • csipetnyi só
  • 150g Xilit
  • néhány csepp vaníliaaroma

 

a töltelékhez:

  • 3 dl tejszín
  • 20g Xilit
  • 270g eper

A recept elkészítése:

A tojásfehérjéket az ecettel és a csipetnyi sóval kemény habbá verjük, miközben a xilitet (nyírfacukrot) hozzáadjuk és a vaníliaaromát is belecsöpögtetjük. Egy kerek 26cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és a kemény tojáshabot belesimítjuk úgy, hogy a forma szélén körös-körül magas pereme keletkezzen. 140 °C-ra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük, inkább csak szárítjuk, végül megvárjuk, amíg teljesen kihűl. A tejszínt a xilittel (nyírfacukorral) kemény habbá verjük, majd a habkoszorú közepébe öntjük, és megvárjuk, amíg megszilárdul. A tetejét megszórjuk a megtisztított, feldarabolt eperrel, majd a tortakarikát óvatosan leemelve róla, tálra csúsztatjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

24 g

Teljes mennyiség

378 g

100g torta szénhidráttartalma: 40g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM