Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (10 Értékelés)

A recept hozzávalói (12 szelet):

A recept elkészítése:

A sütőt felmelegítjük 160 fokra, egy 26cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral. A zabos kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ezt megtehetjük úgy is, ha a kekszet egy zacskóba tesszük és nyújtófával apróra törjük. Megolvasztjuk a vajat és összegyúrjuk az aprított keksszel. Ezt a masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, majd 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a fruktózt és a vaníliás fruktózt simára keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd gyorsan belekeverjük a keményítőt. Ezt a masszát a már elkészült kekszes alapra öntjük, és a sütőben középen ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. Sütés közben a massza nagyon magasra felemelkedik, de nem kell megijedni, nem fut ki, hűlés közben nyeri el végső formáját.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

23 g

Teljes mennyiség

276 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM