Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (10 Értékelés)

A recept hozzávalói (12 szelet):

A recept elkészítése:

A sütőt felmelegítjük 160 fokra, egy 26cm átmérőjű tortaformát kivajazunk és kibélelünk sütőpapírral. A zabos kekszet aprítógépben összemorzsoljuk, de ezt megtehetjük úgy is, ha a kekszet egy zacskóba tesszük és nyújtófával apróra törjük. Megolvasztjuk a vajat és összegyúrjuk az aprított keksszel. Ezt a masszát a tortaforma aljába tesszük és laposra nyomkodjuk alapnak, majd 10 percig sütjük. Közben a szobahőmérsékletű krémsajtot, a tejfölt, a fruktózt és a vaníliás fruktózt simára keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd gyorsan belekeverjük a keményítőt. Ezt a masszát a már elkészült kekszes alapra öntjük, és a sütőben középen ugyanazon a hőfokon 1 órát sütjük. Sütés közben a massza nagyon magasra felemelkedik, de nem kell megijedni, nem fut ki, hűlés közben nyeri el végső formáját.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

23 g

Teljes mennyiség

276 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz