Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

mogyorós csokitorta

Klasszikus kedvenc csokoládéval, mogyoróval bármilyen alkalomra!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (10 szelet):

 

mogyorós csokitorta alap

 

A recept elkészítése:

 

A piskótához 6 db tojást megmosunk és szétválasztunk. A sárgáját 4 evőkanál eritritollal elkeverjük, hozzáadjuk a darált mogyorót és a piskóta lisztet, az egészet csomómentesre keverjük. A fehérjét habbá verjük és egy evőkanállal a masszához adjuk. Kerek, sütőpapírral kibélelt tortaformába öntjük és 160-180 fokos sütőben tűpróbáig, kb. 15-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a maradék tojást pár evőkanál tejjel elkeverjük, hozzáadjuk a kakaó port és a lisztet és csomómentesre keverjük. A többi tejet a porcukor helyettesítővel és a vajjal elkezdjük melegíteni, de nem forraljuk fel, majd a tojásos keveréket is hozzácsurgatjuk. Az egészet folyamatos kevergetés mellett forrásig főzzük, majd pár perc után elzárjuk és megvárjuk, amíg kihűl. Közben párszor megkeverjük a krémet, hogy ne legyen bőrös a teteje. A piskótalapot kettévágjuk, a krém szűk kétharmadával megtöltjük úgy, hogy körben maradjon kb. 1,5 cm perem, így lesz helye terülni a másik réteg piskóta súlya alatt. Ha az is rá került kívül is fedjük be a krémmel a tortánkat. Tegyük hűtőbe, hogy kicsit megdermedjen, tálaláskor vizes késsel szeleteljük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

226 kCal/

9 g

9 g

17 g

Teljes mennyiség

2260 kCal/

90 g

90 g

170 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz