Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A recept hozzávalói (20 adag):

  • 350g finomliszt
  • 300g fagyos margarin
  • 190g fruktóz
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • ¼ kávéskanál fahéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 vaníliarúd
  • 300g hámozatlan darált mandula
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2 tojássárgája

A recept hozzávalói a tetejéhez:

  • 1 evőkanál tejszín
  • 1 tojássárgája
  • 18g zsemlemorzsa
  • 330g SCHNEEKOPPE eperdzsem
  • 30g mandulaforgács

A recept elkészítése:

A tésztához elmorzsoljuk az apróra kockázott margarint és az átszitált lisztet, majd hozzáadjuk a fruktózt, a sütőport, a fahéjat, a citromot és vaníliarúd kikapart belsejével összekevert darált mandulát. Ehhez a masszához öntjük a tejföllel lazított tojássárgákat és az egészet gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. 1 nagyobb cipót és 1 kisebb téglatestet formázunk a tésztából, külön-külön fóliába csomagoljuk őket és ½ órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 180ºC-ra.

Egy 26-28cm átmérőjű kapcsos tortaforma kiemelt alsó lapját megkenjük vékonyan margarinnal vagy vajjal. A cipót lisztezett munkalapon 1,5cm vastag korongra nyújtjuk, kiszúrjuk a tortakarikával és a tartaforma lapjára fektetjük. Körézárjuk a tortakarika formát, és a szegélyét megkenjük a tejszínnel elhabart tojássárgával.

A tésztahulladékot összegyúrjuk, 80-85cm hosszú hurkát formázunk belőle, majd a formában lévő tésztaalap szegélyére illesztjük úgy, hogy 3-4cm magasan a forma oldalára nyomkodjuk ujjbegyünkkel. A tésztaalapot megszórjuk a zsemlemorzsával, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a lekvárt.

A kisebb téglatestet lisztezett munkalapon 4 szeletre, majd 8 vékony hasábra vágjuk, és hosszabb rövidebb rudacskákra sodorjuk. Átlósan egymásra fektetve berácsozzuk velük a torta tetejét, végükre visszahajtjuk a torta peremét, majd ezt a szélt megkenjük a tojássárgájával és megszórjuk a mandulaforgáccsal.

A sütő közepén kb. 60 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd leemeljük róla a tortakarikát, lapos tálra csúsztatjuk és tortaszerűen felszeleteljük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

29,4 g

Teljes mennyiség

588,4 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM