Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

A recept hozzávalói (16 szelet):

  • 20 dkg Delma light margarin
  • 8 dkg fruktóz
  • 6 db tojás
  • csipetnyi só
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor

A krémhez:

A recept elkészítése:

A tejből, a pudingporból és a darált dióból sűrű krémet főzünk. Belekeverjük az édesítőszert és ha kihűlt, a margarinnal habosra keverjük. A tésztához, a margarint a fruktózzal habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a darált diót, a sót, a sütőporos lisztet és végül a keményre felvert tojásfehérjéket. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük és közepes lángon sütjük. Ha kihűlt, 3 részre vágjuk és megkenjük krémmel, a tetejét és az oldalát is. Karton vagy zsírpapírból vágunk egy tortának megfelelő kört, a közepébe rajzolunk egy fenyőfát, amit kivágunk belőle. A sablont a tortára rakjuk és a hézagokat 10 dkg darált mogyoróval megszórjuk. Ha marad krém, a fenyőfa széleit körbe "spricceljük". Jól behűtve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

268 kCal/1122 kJ

16,2 g

6,1 g

19,3 g

Teljes mennyiség

4291 kCal/17962 kJ

260,6 g

98 g

309,8 g

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM