Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

fagylalttorta

Ha szeretnénk elkápráztatni környezetünket - vagy csak kényeztetni magunkat -, ezzel a desszerttel sikerülni fog! Nyáron kötelező fogás, de az év bármely időszakában remek finomság!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A tojást megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját az eritritollal elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a piskótalisztet és csomómentesre keverjük. Felverjük a fehérjét és több részletben a tojásos masszához forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kb. 12 x 23 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített 160-180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a háromból az egyik ízesítésű fagylaltot, 2 dl tejjel felhabosítjuk robotgép segítségével. Egy a piskóta lapnál nagyobb alufóliát letépünk, és óvatosan alá rakjuk, majd a széleit felhajtjuk a piskóta szélénél, hogy a rárétegezett fagylalt habot majd megtartsa ez a perem, amíg az meg nem fagy a hűtőben. Rákanalazzuk a fagyit és 2 órára betesszük a fagyasztóba. A másik két ízű fagylaltot is elkészítjük és rétegezzük ezzel a módszerrel, de a harmadik réteg után várjunk legalább 4 órát, mielőtt felvágnánk a parfé tortát.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

328 kCal/

41 g

14,5 g

15 g

Teljes mennyiség

1312 kCal/

164 g

58 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz