Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

fagylalttorta

Ha szeretnénk elkápráztatni környezetünket - vagy csak kényeztetni magunkat -, ezzel a desszerttel sikerülni fog! Nyáron kötelező fogás, de az év bármely időszakában remek finomság!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A tojást megmossuk, szétválasztjuk, a sárgáját az eritritollal elkeverjük. Hozzáadjuk a kakaóport és a piskótalisztet és csomómentesre keverjük. Felverjük a fehérjét és több részletben a tojásos masszához forgatjuk. Sütőpapírral kibélelt kb. 12 x 23 cm-es tepsibe öntjük és előmelegített 160-180 fokos sütőben 10 perc alatt megsütjük. Amíg hűl a piskóta, elkészítjük a háromból az egyik ízesítésű fagylaltot, 2 dl tejjel felhabosítjuk robotgép segítségével. Egy a piskóta lapnál nagyobb alufóliát letépünk, és óvatosan alá rakjuk, majd a széleit felhajtjuk a piskóta szélénél, hogy a rárétegezett fagylalt habot majd megtartsa ez a perem, amíg az meg nem fagy a hűtőben. Rákanalazzuk a fagyit és 2 órára betesszük a fagyasztóba. A másik két ízű fagylaltot is elkészítjük és rétegezzük ezzel a módszerrel, de a harmadik réteg után várjunk legalább 4 órát, mielőtt felvágnánk a parfé tortát.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

328 kCal/

41 g

14,5 g

15 g

Teljes mennyiség

1312 kCal/

164 g

58 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM