Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

A recept hozzávalói (16 szelet):

  • 6 db tojás
  • 10 dkg fruktóz
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1/2 rúd vanília
  • 6 dkg Delma light margarin
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg CANDEREL kakópor
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 6 lap zselatin
  • 1 dl erős fekete kávé
  • 2 evőkanál CANDEREL kakaópor
  • 8 dkg fruktóz
  • 3 dl tejszín .

A díszítéshez:

A recept elkészítése:

A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal és a dióval habosra keverjük. Hozzáadjuk az összetört vanília rudat. A megolvasztott margarint eldolgozzuk a masszával. A fehérjét a maradék fruktózzal kemény habbá verjük és a masszához adjuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát és végül beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 45 percig sütjük.

Közben a zselatint beáztatjuk. A kakaóport és a fruktózt simára dolgozzuk a kávéval, és habverővel simára keverjük a felolvasztott zselatint. Ha a kakaós massza szilárdulni kezd, hozzákeverjük a keményre felvert tejszín felét.

A tésztát 3 karikára vágjuk. Az alsóra visszatesszük a tortaformát, megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. karikát, bevonjuk a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Oldalát és tetejét bekenjük tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.

Serpenyőben a margarinon megpirítjuk a fruktózt és a kókuszreszeléket, és ezzel is bevonjuk a tortát. Ha marad még tejszínhab, a torta tetejét körbe "spricceljük".

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

247 kCal/1026 kJ

21,7 g

7,4 g

13,3 g

Teljes mennyiség

3952 kCal/16420 kJ

348,7 g

119,2 g

212,8 g

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz