Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

A recept hozzávalói (16 szelet):

  • 6 db tojás
  • 10 dkg fruktóz
  • 2 evőkanál darált dió
  • 1/2 rúd vanília
  • 6 dkg Delma light margarin
  • 4 dkg liszt
  • 5 dkg CANDEREL kakópor
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 6 lap zselatin
  • 1 dl erős fekete kávé
  • 2 evőkanál CANDEREL kakaópor
  • 8 dkg fruktóz
  • 3 dl tejszín .

A díszítéshez:

A recept elkészítése:

A tojások sárgáját 4 dkg fruktózzal és a dióval habosra keverjük. Hozzáadjuk az összetört vanília rudat. A megolvasztott margarint eldolgozzuk a masszával. A fehérjét a maradék fruktózzal kemény habbá verjük és a masszához adjuk. Belekeverjük a zsemlemorzsát és végül beleszitáljuk a kakaóval elkevert lisztet. A tésztát kikent tortaformába öntjük és előmelegített sütőben, 45 percig sütjük.

Közben a zselatint beáztatjuk. A kakaóport és a fruktózt simára dolgozzuk a kávéval, és habverővel simára keverjük a felolvasztott zselatint. Ha a kakaós massza szilárdulni kezd, hozzákeverjük a keményre felvert tejszín felét.

A tésztát 3 karikára vágjuk. Az alsóra visszatesszük a tortaformát, megkenjük a krém felével. Rátesszük a 2. karikát, bevonjuk a maradék krémmel és rátesszük a 3. lapot. Oldalát és tetejét bekenjük tejszínhabbal. Hűtőbe tesszük, legalább 1 órára.

Serpenyőben a margarinon megpirítjuk a fruktózt és a kókuszreszeléket, és ezzel is bevonjuk a tortát. Ha marad még tejszínhab, a torta tetejét körbe "spricceljük".

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

247 kCal/1026 kJ

21,7 g

7,4 g

13,3 g

Teljes mennyiség

3952 kCal/16420 kJ

348,7 g

119,2 g

212,8 g

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM