Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény recept.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 160 g Diabet-Mix linzerliszt keverék
  • 5 evőkanál édesítő por
  • 10 evőkanál étolaj
  • reszelt citromhéj
  • néhány csepp vanília aroma, vagy csipet kristály vanillin

a töltelékhez:

  • 3 db tojás
  • 5 dkg édesítő por
  • 4 evőkanálnyi olvasztott vaj, vagy margarin
  • reszelt citromhéj
  • 1,5 dl citromlé

A recept elkészítése:

A tésztához a linzerlisztet összekeverjük az édesítő porral és az olajjal. Beledolgozzuk a reszelt cirom héját és a vanília aromát. A tészta nem fog összeállni cipóvá! A tortaformát vékonyan zsiradékkal kikenjük, és a morzsálódó tészta alappal kibéleljük úgy, hogy jól belenyomkodjuk azt, kis peremet is kialakítunk a forma oldalára is. Közepes hőmérsékletű sütőben 5-8 percig sütjük, majd kivesszük, amíg hűl, elkészíthetjük a tölteléket. Annak hozzávalóit jól kikeverjük és így beleöntjük a félig sült "tortaformába" és behelyezzük újból a sütőbe, ahol készre sütjük. Ha kihűlt, akkor szeleteljük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

? g

Teljes mennyiség

? g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # diabrigi 2014-12-03 17:54
Sima finom liszt szerepel a receptben.
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Ungi Penna 2014-09-27 05:56
Szia!
Melyik édesítőport használtad (a csomagolásának a színét és a kezdőbetűjét megírhatod)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
0 # Ungi Penna 2014-09-27 05:55
Melyik édesítőporral csináltad? (a csomagolásának a színét és a kezdőbetűjét megírhatod)

Köszönettel,
Penna
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz