Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (20 Értékelés)

Az alma rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, ami könnyen beszerezhető, olcsó és finom. Készítse el receptünket, a diabetikus almatortát, és garantált a siker!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (16 szelet):

A recept elkészítése:

A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az édesítőport, a sót, a citromlevet és a tojásokat. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk. Végül hozzákeverjük a tejet, de csak fokozatosan, nehogy túl lágy legyen a tészta. A masszát egy 28cm átmérőjű kivajazott kerek tortaformába öntjük, és egyenletesen belesimítjuk. A tetejére: az almákat meghámozzuk, mindegyiket négybe vágjuk, kikanyarítjuk a magházat, és a negyed szeleteket hosszában beirdaljuk, majd elrendezzük a tészta tetején. Előmelegített sütőben 180-200°-on 40-50 percig sütjük.

A sütemény bevonásához átszűrjük a baracklekvárt és összekeverjük 1 evőkanál vízzel, majd áthúzzuk vele a forró tésztát.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

15 g

Teljes mennyiség

240 g

100g szénhidrát-tartalma: kb. 25,3g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz