Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (20 Értékelés)

Az alma rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, ami könnyen beszerezhető, olcsó és finom. Készítse el receptünket, a diabetikus almatortát, és garantált a siker!

Nehézségi fok: könnyű

A recept hozzávalói (16 szelet):

A recept elkészítése:

A vajat habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk az édesítőport, a sót, a citromlevet és a tojásokat. Az átszitált lisztet elkeverjük a sütőporral és ezt is a tésztához adjuk. Végül hozzákeverjük a tejet, de csak fokozatosan, nehogy túl lágy legyen a tészta. A masszát egy 28cm átmérőjű kivajazott kerek tortaformába öntjük, és egyenletesen belesimítjuk. A tetejére: az almákat meghámozzuk, mindegyiket négybe vágjuk, kikanyarítjuk a magházat, és a negyed szeleteket hosszában beirdaljuk, majd elrendezzük a tészta tetején. Előmelegített sütőben 180-200°-on 40-50 percig sütjük.

A sütemény bevonásához átszűrjük a baracklekvárt és összekeverjük 1 evőkanál vízzel, majd áthúzzuk vele a forró tésztát.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 szelet

15 g

Teljes mennyiség

240 g

100g szénhidrát-tartalma: kb. 25,3g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM