Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A túróval készült édességek nagyon népszerűek a magyar konyhákban, cukorbetegeknek kifejezetten ajánlott, hiszen a túró szénhidráttartalmával nem kell számolni, de persze a tésztáéról nem szabad elfelejtkezni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (6 szelet):

  • 15 dkg Delma light margarin
  • 1 kg félzsíros tehéntúró
  • 10 dkg fruktóz
  • 2 citrom reszelt héja és leve
  • 4 db tojás
  • 2 dl 1,5% -os tej
  • 6 dkg búzadara
  • 5 dkg mazsola
  • 16 szem ribizli

A recept elkészítése:

A puha margarint a fruktózzal és a tojássárgákkal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a citrom levét, héját, az áttört túrót, a tejet és a búzadarát, legvégül a keményre felvert tojáshabot. Kikent, lisztezett tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, aranysárgára sütjük. Ha kihűlt, a szélét kirakjuk ribizli és mazsolaszemekkel. (A mazsolát el is hagyhatjuk).

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 szelet

195 kCal/814 kJ

14,4 g

12,3 g

9.9 g

Teljes mennyiség

A recept forrása: A receptet Székelyné Gondos Karolina hozzájárulásával tettük közzé.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés