Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

Torták - receptek cukorbetegeknek

Az alma rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, ami könnyen beszerezhető, olcsó és finom. Készítse el receptünket, a diabetikus almatortát, és garantált a siker!

citromos-turotorta

A citromos túrótorta az a finomság, amelyet kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatnak, mert nem lehet elrontani! A tejszínhab és a túró miatt nem lehet napokig tárolni, de ez a desszert garantáltan elfogy pillanatok alatt!

fagylalttorta

Ha szeretnénk elkápráztatni környezetünket - vagy csak kényeztetni magunkat -, ezzel a desszerttel sikerülni fog! Nyáron kötelező fogás, de az év bármely időszakában remek finomság!

franciacitromtorta

A franciák nagyon szeretik a pite alapú gyümölcstortákat, nyáron a kedvenc a „tarte au citron”, a citromtorta. Ez nem is tipikusan francia dolog pedig, mert a mediterrán országok többségében található valami hasonló, citrommal készített édesség. Ettől függetlenül mégis a francia változat lett a világon a legismertebb. A torta alapját egy vajjal készített omlós tészta adja, erre jön a tejszínes krém, amelyben nemcsak a citrom héja, de a leve is benne van. A krém ugyan savanyú lesz ettől, de ezen a cukor mennyiségével, illetve a süteményhez kínált tejszínhabbal vagy gombócnyi fagylalttal finomíthatunk. A torta titka viszont pont ez, hogy savanyú, és nagy melegben frissít. A kész tortát kínálhatjuk melegen, vagy éppen kihűtve.