Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Torták - receptek cukorbetegeknek

Az alma rendkívül sokoldalúan felhasználható gyümölcs, ami könnyen beszerezhető, olcsó és finom. Készítse el receptünket, a diabetikus almatortát, és garantált a siker!

citromos-turotorta

A citromos túrótorta az a finomság, amelyet kezdő konyhatündérek is bátran kipróbálhatnak, mert nem lehet elrontani! A tejszínhab és a túró miatt nem lehet napokig tárolni, de ez a desszert garantáltan elfogy pillanatok alatt!

fagylalttorta

Ha szeretnénk elkápráztatni környezetünket - vagy csak kényeztetni magunkat -, ezzel a desszerttel sikerülni fog! Nyáron kötelező fogás, de az év bármely időszakában remek finomság!

franciacitromtorta

A franciák nagyon szeretik a pite alapú gyümölcstortákat, nyáron a kedvenc a „tarte au citron”, a citromtorta. Ez nem is tipikusan francia dolog pedig, mert a mediterrán országok többségében található valami hasonló, citrommal készített édesség. Ettől függetlenül mégis a francia változat lett a világon a legismertebb. A torta alapját egy vajjal készített omlós tészta adja, erre jön a tejszínes krém, amelyben nemcsak a citrom héja, de a leve is benne van. A krém ugyan savanyú lesz ettől, de ezen a cukor mennyiségével, illetve a süteményhez kínált tejszínhabbal vagy gombócnyi fagylalttal finomíthatunk. A torta titka viszont pont ez, hogy savanyú, és nagy melegben frissít. A kész tortát kínálhatjuk melegen, vagy éppen kihűtve.