Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Az avokádó egy Latin-Amerikából származó egzotikus gyümölcs, amellyel egyre gyakrabban találkozhatunk a magyar konyhákban is. Sokan idegenkednek a fogyasztásától, mert igen magas kalóriatartalmú gyümölcs a benne lévő jelentős zsírtartalomnak köszönhetően, azonban szerencsére ezek hasznos zsírok. És ha avokádó, akkor készítsünk guacamole szószt, amelyet a II. típusú cukorbetegek szinte korlátlan mennyiségben fogyaszthatnak nyers zöldségekkel - sárgarépát, kígyóuborkát, zellerszárat mártogatva benne. Elkészítése kb. 10 percet vesz igénybe, íze viszont felejthetetlen!

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 10 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 2 közepes méretű, puhább avokádó (kb. 320g)
  • 2db közepes fokhagymagerezd
  • 2 teáskanálnyi friss citromlé
  • 1db kis fej lilahagyma (kb. 30g)
  • 100g (1 pohár) alacsony zsírtartalmú (1,5%-os) natúr joghurt
  • ízlés szerint só, őrölt feketebors, chilipaprika

A recept elkészítése:

Az avokádót meghámozzuk, kivesszük a magját és egy mély tálba daraboljuk. Sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a citromlevet és az áttört fokhagymát. Belekeverjük a nagyon apróra vágott lilahagymát és a tetejére öntjük a joghurtot, de nem keverjük össsze, hanem tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük fóliával lefedve. (Így megvédjük a fényítől és az oxigéntől, és nem barnul meg a krém) Közvetlenül fogyasztás előtt nagyon alaposan összekeverjük. Csíkokra vágott sárgarépával, kígyóuborkával, zellerszárral, paprikával fogyaszthatjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

1 adag

153 kCal/

7 g

Teljes mennyiség

612 kCal/

28 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz