Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 250 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 120 g margarin
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 csapott teáskanál só
  • ízlés szerinti mennyiségű őrölt kömény
  • 2 evőkanál tejföl (tejjel helyettesíthetjük)
  • 100 cm3 tej vagy víz
  • 1 db tojás, megkenni a tészta tetejét
  • 50-100 g reszelt sajt, megszórni a tészta tetejét.

A recept elkészítése:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint és beleszórjuk a sütőport, sót, és az őrölt köményt. Ehhez adjuk, a tejfölt és a tejet, majd jól nyújtható tésztát gyúrunk belőle. A tésztából cipót formálunk, melyeket 10-20 percig pihentetjük. A nyújtást követően felvágjuk, a tészta tetejét felvert tojással megkenjük és megszórjuk egész köménymaggal. 180-220°C-os sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

? g

Teljes mennyiség

? g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM