Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (9 Értékelés)

A hagyományos alapanyagokból készült sós süteményt cukorbetegek is fogyaszthatják, csak bele kell számítani a diétában meghatározott szénhidrát mennyiségbe.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 35dkg liszt
  • 25dkg hideg margarin
  • 2 tojás
  • 10 dkg (= kb. 2 evőkanál) tejföl
  • 1 teáskanál só
  • 15 dkg reszelt sajt

A recept elkészítése:

Átszitáljuk a lisztet és elmorzsoljuk benne a hideg margarint. Hozzáadjuk a sót, a tejfölt, 1 db tojást és 10dkg reszelt sajtot, majd az egészet alaposan összegyúrjuk. A tésztát 1 órára hűtőszekrénybe tesszük, majd 1-1,5 cm-re kinyújtjuk és pogácsákat szaggatunk vagy 5cm hosszú rudakat formázunk belőle. 1 tojást felverünk és a formák tetejét megkenjük vele. Ha megszáradt, újból átkenjük és megszórjuk a maradék sajttal. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. A tetejére sajt helyett használhatunk kömény- vagy szezámmagot is.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

231,5 g

Teljes mennyiség

231,5 g

100g sütemény kb. 24g szénhidrátot tartalmaz

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM