Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 200 g Diabet-Mix linzer liszt
  • 100 g margarin
  • 1 kis pohár tejföl ( 2 dl)
  • 20 g élesztő
  • 1 evőkanál ecet
  • 200 g reszelt sajt (pl.: óvári)

A recept elkészítése:

A linzerlisztből, a tejfölben elkevert élesztővel, az ecettel és ízlés szerinti sóval lágy, kelt tésztát készítünk. (Ha nem elég lágy a tészta, kevés langyos tejet vagy vizet adjunk hozzá.) Letakarva meleg helyen, legalább 1 órán át, kelni hagyjuk. Kelesztés után vékonyra nyújtjuk, és egyenletesen megkenjük a puha, jól kenhető margarinnal (A margarint nem kell felolvasztani!), majd szórjuk meg a reszelt sajttal. Ezt követően jó szorosan feltekerjük a tésztát, mint a bejglit és félbe hajtjuk, majd fél óráig pihentetjük. Vékonyra nyújtjuk ismét, csíkokra vágjuk, masni szerűre sodorjuk. Zsiradékkal vékonyan kikent tepsire, sütőlapra tesszük és közepes tűzön kb. 30 perc alatt készre sütjük. Sós, sajtos rúd is süthető ebből a tésztából.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

? g

Teljes mennyiség

? g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM