Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX linzerliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú sütemény.

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 500 g DIABET-Mix linzerliszt-keverék
  • 100 g margarin
  • 30 g préselt, friss élesztő
  • 2 darab tojássárgája
  • 0,4 l langyos tej
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • só ízlés szerint (a pizza krém sós!)
  • 1 tubus pizza krém
  • 4 szál virsli (darabra vágva a kifli méretéhez)

A recept elkészítése:

A linzerlisztben elmorzsoljuk a margarint, az élesztőt feloldjuk a tejben és összegyúrjuk. A tésztát jól kidolgozzuk, hasonló módon, mint a normál kalácstésztánál. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és cipókat formálunk belőlük. 15-20 percig pihentetjük, majd kinyújtjuk kör alakúra, és nyolc cikkre vágjuk, mint a tortát. A pizza krémmel megkenjük a szeleteket, rövidebb oldalhoz tesszük a virsli és a háromszögeket kifli formára sodorjuk. Tetejét felvert tojással megkenjük és megszórhatjuk a reszelt sajttal. 40-60 percig kelesztjük, 200-220°C-os, előmelegített sütőben készre sütjük. Minden olyan süteményhez használhatjuk a tésztát, melyhez sós kelt tészta alapot alkalmazunk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

? g

Teljes mennyiség

? g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

+3 # Anna 2015-04-30 15:20
Nincs semmi adat,szinte sehol.Akkor minek hirdetik????
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM