Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Vadrizseszöldbabsalásta

Ez a különleges köret valódi ízkavalkád, amelyet friss zöldbabból érdemes elkészíteni.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 3 dkg vadrizs
  • 5 dkg barna rizs
  • 40 dkg friss vagy fagyasztott zöldbab
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 kávéskanál szezámmag olaj
  • őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál méz (vagy diétás méz)
  • 2-3 evőkanál száraz fehérbor .
  • őrölt fehér bors
  • 3 evőkanál szezámmag
  • tengeri só

 

A recept elkészítése:

 

A rizseket többször megmossuk, enyhén sós vízben feltesszük főni ( de használhatunk előfőzött rizskeveréket is). Kis lángon addig főzzük, amíg a vadrizs szemek kissé szétnyílnak. Leszűrjük, és hagyjuk kihűlni. A zöldbabot forró sós vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük, és szintén hűlni hagyjuk. Elkészítjük az öntetet a hozzávalókból, és egy tálban a rizsekkel és a zöldbabbal óvatosan összekeverjük. Tálalásig hűtve tároljuk. A tetejét pirított szezámmaggal szórjuk meg tálaláskor.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

212 kCal/

27,1 g

1,7 g

10,1 g

Teljes mennyiség

448 kCal/

108,4 g

6,8 g

40,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM