Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Színesbabsaláta

Szinte valamennyi fogás rendkívül változatossá tehető ezzel a babsalátával, amelynek kiváló íze mellett az is nagy előnye, hogy a hiányzó szénhidrátmennyiség könnyedén és jól számolható módon pótolható vele.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 20-25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 doboz konzerv vagy 250 g friss vörösbab
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott zöldhüvelyű bab
  • 20 dkg friss vagy fagyasztott sárgahüvelyű bab
  • 15 dkg lilahagyma
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál borecet
  • konyhasó
  • őrölt bors

 

A recept elkészítése:

 

A (fagyasztott) zöldbabokat enyhén sós, forró vízben addig főzzük, hogy még ress maradjon, szűrjük le, és hagyjuk kihűlni. A babkonzervről öntsük le a levét. Karikázzuk fel a lilahagymát, és keverjük össze a babokkal. Locsoljuk meg a borecettel és az olíva olajjal, és keverjük össze. A saláta tetejét ízlés szerint megszórhatjuk őrölt borssal is. Hűtőben érleljük össze, közben néhányszor keverjük meg.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

166 kCal/

18,3 g

8 g

5,9 g

Teljes mennyiség

664 kCal/

73,2 g

32 g

23,6 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz