Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Paradicsomos mozzarella

Ez a tíz perc alatt elkészíthető saláta a bizonyíték arra, hogy mekkorát tévedünk, amikor az éttermekben feltálalt mutatós fogásokról azt gondoljuk, hogy ezekhez mesterszakács kell.

Nehézségi fok: nagyon könnyű

Időszükséglet: 10 -15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg paradicsom
  • 20 dkg mozzarella
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • olíva bogyó
  • borecet
  • 3-5 levél friss bazsalikom

 

A recept elkészítése:

 

A paradicsomot és a mozarellát vékony karikára vágjuk. A tányéron felváltva körbe rétegezzük (egy karika paradicsom, félig ráfedve egy karika mozzarella , majd újra paradicsom stb.). Borecettel, olívaolajjal megöntözzük, apróra összevágott bazsalikommal megszórva tálaljuk, olívabogyóval díszítjük. Vendégváráskor készíthetjük koktél paradicsomból és apró mozzarella golyókból, egy darabka bazsalikomlevéllel fogvájóra tűzve.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

187 kCal/

5 g

8,2 g

14,2 g

Teljes mennyiség

748 kCal/

20 g

32,8 g

56,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM