Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

nizzaisaláta

Ez a saláta rendhagyó módon egész évben fogyasztható, hiszen az alapanyagok bármikor könnyedén beszerezhetőek. Mindössze negyedóra kell az elkészítéséhez, amit érdemes rászánni, mert ez a könnyű fogás igazán nagyon finom!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 db tonhal konzerv
  • 1 db tojás
  • 150 g burgonya
  • 150 g zöldbab
  • 4 db olíva bogyó
  • 5 db kapribogyó
  • 2 db koktélparadicsom
  • házi majonéz

nizzaisalátahv

 

A recept elkészítése:

 

A burgonyát és a tojást megfőzzük. A házi majonézhez a tojássárgáját, egy kevés mustárt, sót és borsot a turmixgépbe tesszük és az olívaolajat fokozatosan hozzácsorgatva krémes állagúra turmixoljuk. Egy tálba daraboljuk a főtt krumplit, a paradicsomot és beletesszük a zöldbabot és a házi majonézt is, és az egészet átforgatjuk. Mát tálalhatunk is! Egy tányérba púpozzuk a majonézes keveréket és elrendezzük rajta a tonhalat, darabolt főtt tojást és a kétféle bogyót.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

453 kCal/

40,7 g

26,9 g

19,9 g

Teljes mennyiség

1812 kCal/

162,8 g

107,6 g

79,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz