Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Görögsaláta

A görög saláta, a horiatiki megkerülhetetlen étel Görögországban, de lassan a világ bármely pontján is. Kötelező eleme minden receptgyűjteménynek, hiszen nincs olyan étel, amelyhez ne passzolna.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20-25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg kígyóuborka
  • 40 dkg paradicsom
  • 3 szál újhagyma vagy ½ szál póréhagyma .
  • 1 db zöldpaprika .
  • 3 evőkanál olívabogyó
  • 20 dkg feta sajt
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál fehér borecet

 

A recept elkészítése:

 

A paradicsomokat kockázzuk, a zöldpaprikát 2 cm-es négyzetekre vágjuk. Az uborkát hosszába negyedelve vékony cikkekre daraboljuk. A paradicsomot az uborkával, a paprikával, a hagymával és az olívabogyóval elkeverjük, borecettel, olajjal meglocsoljuk. Lazán átforgatjuk, majd a tetejét a kockára vágott feta sajttal megszórjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

250 kCal/

10,2 g

6,1 g

19,7 g

Teljes mennyiség

1000 kCal/

40,8 g

24,4 g

78,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz