Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A friss spenót azt jeleni, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz. Ez a saláta akár köretként, akár önállóan fogyasztva jelenősen segíti a szervezet számára szükséges vitaminok és tápanyagok pótlását. És nem elhanyagolható szempont, hogy nagyon finom!

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 250g friss spenót
  • 100g friss gomba felszeletelve
  • 100g (kb.1db közepes fej) vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 2 közepes gerezd fokhagyma áttörve

A recept elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a gombát, a spenótot és a hagymát, egy másik tálkában pedig a balzsamecetet, az olíva olajat és az áttört fokhagymát. Ezt a levet öntsük a salátára és forgassuk át, hogy mindenhová jusson belőle. Frissen darált feketeborssal szórjuk meg tálalás előtt.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

103,5 kCal/

4 g

2,2 g

7,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Brém Andrásné 2016-02-06 18:40
Ha jól értem ebbe a spenótos salátából nyersen esszük a gombát?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM