Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A friss spenót azt jeleni, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz. Ez a saláta akár köretként, akár önállóan fogyasztva jelenősen segíti a szervezet számára szükséges vitaminok és tápanyagok pótlását. És nem elhanyagolható szempont, hogy nagyon finom!

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 250g friss spenót
  • 100g friss gomba felszeletelve
  • 100g (kb.1db közepes fej) vöröshagyma felaprítva
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 kávéskanál feketebors
  • 2 közepes gerezd fokhagyma áttörve

A recept elkészítése:

Egy tálban keverjük össze a gombát, a spenótot és a hagymát, egy másik tálkában pedig a balzsamecetet, az olíva olajat és az áttört fokhagymát. Ezt a levet öntsük a salátára és forgassuk át, hogy mindenhová jusson belőle. Frissen darált feketeborssal szórjuk meg tálalás előtt.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

103,5 kCal/

4 g

2,2 g

7,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Brém Andrásné 2016-02-06 18:40
Ha jól értem ebbe a spenótos salátából nyersen esszük a gombát?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz