Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

A csicseriborsó nagyon egészséges, fehérjében különösen gazdag zöldségféle. Alacsony a glikémiás indexe, így lassan emeli a vércukrot. Évszaktól függetlenül bármikor fogyasztható, és olyan sokféle étel készíthető belőle, hogy mindenképpen érdemes a kamrában mindig tartani néhány konzervet belőle.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 2 doboz előfőzött csicseriborsó konzerv (töltőtömeg 240g/db)
  • 100g (1 közepes fej) vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős hegyes paprika (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél kávéskanál koriandermag
  • 500g (5db közepes méretű) paradicsom
  • bors
  • őrölt fahéj
  • 10-12 menta-és bazsalikomlevél + a díszítéshez

A recept elkészítése:

A csicseriborsót szűrőtálban bő, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, félretesszük.

Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a durvára tört koriandermagot és néhány pillanatig pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, 1 perc múlva a csicseriborsót, a csípős paprikát és 4 db apróra vágott paradicsomot. Sóval, 1-2 csipet fahéjjal ízesítjük és lassú tűzön összeforraljuk.

A menta-és bazsalikomleveleket leöblítjük és finomra vágjuk, majd hozzáadjuk a borsóhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd végül hozzáadjuk a csípős paprikakarikákat.

Csinos tálba szedjük, a menta-és bazsalikom levelekkel valamint a megmaradt felszeletelt paradicsommal díszítve langyosan tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

309 kCal/1291 kJ

30,7 g

68 g

5,2 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM