Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

A csicseriborsó nagyon egészséges, fehérjében különösen gazdag zöldségféle. Alacsony a glikémiás indexe, így lassan emeli a vércukrot. Évszaktól függetlenül bármikor fogyasztható, és olyan sokféle étel készíthető belőle, hogy mindenképpen érdemes a kamrában mindig tartani néhány konzervet belőle.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 2 doboz előfőzött csicseriborsó konzerv (töltőtömeg 240g/db)
  • 100g (1 közepes fej) vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csípős hegyes paprika (ízlés szerint)
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • fél kávéskanál koriandermag
  • 500g (5db közepes méretű) paradicsom
  • bors
  • őrölt fahéj
  • 10-12 menta-és bazsalikomlevél + a díszítéshez

A recept elkészítése:

A csicseriborsót szűrőtálban bő, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A csípős paprikát kicsumázzuk és felkarikázzuk, félretesszük.

Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, beleszórjuk a durvára tört koriandermagot és néhány pillanatig pirítjuk. Rádobjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, 1 perc múlva a csicseriborsót, a csípős paprikát és 4 db apróra vágott paradicsomot. Sóval, 1-2 csipet fahéjjal ízesítjük és lassú tűzön összeforraljuk.

A menta-és bazsalikomleveleket leöblítjük és finomra vágjuk, majd hozzáadjuk a borsóhoz. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd végül hozzáadjuk a csípős paprikakarikákat.

Csinos tálba szedjük, a menta-és bazsalikom levelekkel valamint a megmaradt felszeletelt paradicsommal díszítve langyosan tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

309 kCal/1291 kJ

30,7 g

68 g

5,2 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz