Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 250g zöldspárga
  • 2 db tojás
  • 100g baconszalonna
  • 1 kisebb darab citrom
  • 0,2dl olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • folyékony édesítőszer
  • bors

A recept elkészítése:

A spárgát miután megtisztítottuk, enyhén sós, vízben roppanósra főzzük, ehhez kb. 6 perc szükséges. Közben a 2 tojást is megfőzzük. A baconszalonnát minimális zsiradékon kisütjük. Kis tálkába kipréseljük a citrom levét, és elkeverjük az olívaolajjal, mustárral, majd ízesítjük sóval, borssal és folyékony édesítőszerrel. Az elkészült spárgára locsoljuk az öntetet, majd a főtt tojásokat félbevágjuk, és a spárga tetejére helyezzük. Végül a bacon szalonnát is ízlésesen a salátánkra szórjuk.

Teljes kiőrlésű, felkarikázott és megpirított baguettet kínálunk mellé.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

 

 

1 adag

384 kCal/

2,5 g

 

 

Teljes mennyiség

768 kCal/

5 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM