Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Saláták - receptek cukorbetegeknek

A csicseriborsó nagyon egészséges, fehérjében különösen gazdag zöldségféle. Alacsony a glikémiás indexe, így lassan emeli a vércukrot. Évszaktól függetlenül bármikor fogyasztható, és olyan sokféle étel készíthető belőle, hogy mindenképpen érdemes a kamrában mindig tartani néhány konzervet belőle.

A friss spenót azt jeleni, hogy visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz. Ez a saláta akár köretként, akár önállóan fogyasztva jelenősen segíti a szervezet számára szükséges vitaminok és tápanyagok pótlását. És nem elhanyagolható szempont, hogy nagyon finom!

Bizonyára sokunk szívében élnek kellemes emlékek valamely görög szigettel és a görög konyhával kapcsolatban. Készítse el itthon is a cukorbeteg diétába is rendkívül jól beilleszthető görög salátát!

nizzaisaláta

Ez a saláta rendhagyó módon egész évben fogyasztható, hiszen az alapanyagok bármikor könnyedén beszerezhetőek. Mindössze negyedóra kell az elkészítéséhez, amit érdemes rászánni, mert ez a könnyű fogás igazán nagyon finom!

tzatziki

Elsősorban Görög-és Törökországban találkozhatunk ezzel az alapvetően joghurtból, uborkából és fokhagymából készült finomsággal, amely salátaként, köretként, de akár önmagában is fogyasztható. Ízesíthető mentával, oregánóval esetleg kaporral, olívaolajjal, sőt még egy kis balzsamecettel is.

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM