Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Zöldségleves2

Minden évszakban jólesik, azonban a friss alapanyagokból készített zöldséglevesnek nincs párja!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg kelbimbó
  • 10 dkg karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dkg levestészta, durum (farfalline)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • Fűszerpaprika
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A zöldségeket megtisztítjuk, és ízlés szerint kockára vagy karikára aprítjuk. A felmelegített olajon a zöldséget megpároljuk, kevés fűszerpaprikával összekeverve felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, és gyöngyözve forralva addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, majd a levestésztát hozzáadva készre főzzük. Készíthetjük vajas galuskával és daragaluskával is. Tálalás előtt szórjuk meg az apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

130 kCal/

13,5 g

3,5 g

6,5 g

Teljes mennyiség

520 kCal/

54 g

14 g

27 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM