Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Zöldséglevesburgonyagombóccal

Ezt a klasszikus zöldséglevest a burgonyagombóc teszi különlegessé. Érdemes kipróbálni, nagyon finom!

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 - 70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg sárgarépa
  • 10 dkg gyökér
  • 15 dkg gomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 2-3 dkg vöröshagyma
  • 15 dkg burgonya
  • 5 dkg liszt
  • ½ db tojás
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított burgonyát sós vízben puhára főzzük, ha megfőtt, leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Az apróra összevágott vöröshagymát egy evőkanál olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és feldarabolt zöldségeket. Kissé megpároljuk, és felengedjük kb. 1 liter vízzel. Lassú tűzön addig főzzük, míg a zöldségek félig megpuhulnak. Közben a langyosra hűlt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a lisztet és egy fél tojást, és összegyúrjuk. Vizes kézzel kicsi gombócokat formálunk belőlük, és amikor a zöldségek megpuhultak, a gombócokat belefőzzük a levesbe. Addig főzzük, míg a gombócok feljönnek a leves tetejére. Tálalás előtt apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

181 kCal/

28,9 g

6,4 g

3,4 g

Teljes mennyiség

724 kCal/

115,6 g

25,6 g

13,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM