Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Zöldségkrémleves

Újabb varázslatos krémleves, amelyet akár friss, akár fagyasztott zöldségekből készítünk, az eredményt nem befolyásolja: remek kezdő fogást tálalhatunk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 300 g fagyasztott zöldségkeverék
  • 15 ml ízesített olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 3 kis gerezd fokhagyma
  • 70 g 12%-os tejföl
  • 120 g rozskenyér
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

zöldségkrémleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk és feldaraboljuk. A chilis, fokhagymás ízesített olajon megpároljuk, ez enyhén csípős ízt ad majd a levesünknek, de ha valaki nem szereti a csípős ételeket, természetesen sima olajjal is készíthetjük a levest. Sózzuk, borsozzuk, és ha már jó puha a hagymánk, hozzáadhatjuk a fagyasztott zöldséget is, melynek csak 5-10 perc kell, így érdemes előtte a hagymát kellően puhára párolni. Ekkor beletehetjük a feldarabolt fokhagymát, összevagdosott petrezselymet, bazsalikomot, majd felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. 5-10 perc alatt puhára pároljuk a zöldséget, majd hozzáadjuk a tejfölt, összeforraljuk és jól összeturmixoljuk. Ízlés szerint hígíthatjuk vízzel, ha túl sűrűnek találjuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

189 kCal/

26,7 g

4,63 g

6,9 g

Teljes mennyiség

756 kCal/

106,8 g

18,52 g

27,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM