Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Zöldborsóleves 2

Van-e vajon finomabb, mint a frissen fejtett zsenge borsóból készített leves? Kötelező fogás tavasszal!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg friss tisztított zöldborsó
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • fűszerpaprika
  • 4 dkg levestészta (durum farfellina, vagy 1 tojásból készült vajas galuska)
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A zöldborsót az apró kockákra vágott sárgarépával és petrezselyemgyökérrel együtt átfuttatjuk a felmelegített olajban. Meghintjük kevés fűszerpaprikával, finomra vágott petrezselyem zöldjével, majd vizet ráöntve, fedő alatt lassú tűzön forraljuk. Ízesítjük sóval, és puhára főzzük. Betétként levestésztát főzhetünk bele. Frissen vágott petrezselyem zöldjével meghintve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

172 kCal/

2,9 g

10 g

25,4 g

Teljes mennyiség

688 kCal/

11.6 g

40 g

101,16 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM