Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

zöldborsó leves

Egy újabb nagy klasszikus, amelynek receptje nem hiányozhat egy valamirevaló konyhából.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g zöldborsó
  • 60 g karalábé
  • 60 g zeller
  • 120 g fehérrépa
  • 250 g sárgarépa
  • 15 ml olaj
  • só, bors, fűszerpaprika

 

A recept elkészítése:

 

A zöldségeket a borsó kivételével megpucoljuk és feldaraboljuk. Egy edényben felmelegítjük az olajat, beledobáljuk a zöldségeket és pár percig pirítjuk, majd félrehúzzuk, megszórjuk a fűszerpaprikával és felöntjük vízzel. Sózzuk, borsozzuk és majdnem puhára főzzük a zöldségeket, az utolsó 10 percre pedig beleöntjük a fagyasztott zöldborsót és az aprított petrezselyemzöldet is, majd az egészet készre főzzük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

121 kCal/

15 g

5 g

4 g

Teljes mennyiség

484 kCal/

60 g

220 g

16 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM