Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Zöldbabos raguleves

Ha már unalmas a hagyományos húsleves, tökéletes választás első fogásnak ez a pikáns raguleves. A ragu apróra vagdalt hús (vagy gomba) sűrű, fűszeres lében. A raguk közös jellemzője, hogy az egyforma kockákra vágott alapanyagok sűrű szaftos étellé főnek. Egy ragu annál jobb és finomabb, minél hosszabb idő alatt főnek össze az ételhez felhasznált alapanyagok. A ragu konyhatechnikai eljárása alapvetően a párolás, ami jóízű, puha, „zaftos" ételt eredményez. A kevés zsiradékban történő elősütés által keletkezett, jóízű pörzsanyag és a kevés folyadékban, fedő alatt történő főzéssel készült ragu finom és puha lesz.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 - 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg sertéshús (sovány)
  • 50 dkg zöldbab (fagyasztott)
  • 1,5 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2 evőkanál lecsó
  • Fűszerpaprika
  • Őrölt bors
  • konyhasó
  • ½ csomag petrezselyem zöldje
  • 1 dl tejföl 12 %-os)
  • 1-2 gerezd fokhagyma

 

A recept elkészítése:

 

Az olajban megfonnyasztott vöröshagymához hozzáadjuk az egyenletes kockákra vágott húst és néhány percig együtt pirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, és kevés vízzel felöntve, megsózva, fedő alatt pároljuk. Amikor majdnem puha, beletesszük a zöldbabot, a lecsót, kevés borsot, és a petrezselyem zöldje felét. Fölengedjük kb. 1 liter vízzel, és addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A tejfölt hozzámelegítve behabarjuk (de készíthető a tejföl nélkül is), összeforraljuk, majd petrezselyem zölddel meghintve tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

237 kCal/

12,1 g

19,3 g

11,6 g

Teljes mennyiség

948 kCal/

48,4 g

77,2 g

46,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM