Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Zellerkrémleves

A zeller mással össze nem téveszthető ízét lehet szeretni vagy nem szeretni. Jó tudni azonban, hogy ez a gyógy-és fűszernövény rendkívül sok szerves nátriumot tartalmaz, amely segíti a hatékonyabb kalcium felszívódást. A magyar konyha megkerülhetetlen, ám a húslevesen kívül nem igazán alkalmazott szereplője, pedig például remek krémleves készíthető belőle!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 350 g szárzeller
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 150 g 12 %-os tejföl
  • 15 ml olaj
  • só, bors, bazsalikom, petrezselyem

Zellerkrémleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, és az olajon elkezdjük párolni. Sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a megmosott és felaprított zellert. Ha már kicsit megpároltuk a zellert is, felöntjük vízzel, hogy ellepje, hozzáadjuk a feldarabolt fokhagymát (szétnyomni nem kell, hiszen a végén úgyis összeturmixoljuk a levest), az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot, majd az egészet puhára főzzük. Hozzáadjuk a tejfölt is, felforraljuk, és botmixerrel krémesre turmixoljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

125 kCal/

8,7 g

2,5 g

8,9 g

Teljes mennyiség

500 kCal/

34,8 g

10 g

35,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM