Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Vegyesgyümölcsleves

Egy ízletes gyümölcsleves évszaktól függetlenül mindig jólesik. Hidegen vagy melegen, friss vagy fagyasztott gyümölcsből elkészítve bármikor felvidíthatja a kedvünket!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg meggy, friss vagy fagyasztott
  • 20 dkg alma (vagy 10 dkg alma, 10 dkg körtével)
  • 1 db citrom
  • 1 dl tej 2,8 %-os
  • 1 evőkanál liszt
  • Fahéj, egész
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

Kb. 1 liter hideg vízben feltesszük főni a fahéjat a szegfűszeggel, és a citromhéjjal. Mikor jól összeforraltuk, beletesszük a kimagozott meggyet, forraljuk néhány percig, behabarjuk a tejjel elkevert liszttel. Legvégül tesszük bele a hámozott és cikkekre, vagy kockára vágott almát, és a tetszés szerinti folyékony édesítőszert , de ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az alma ne főjön szét. Lehűtve, szobahőmérsékleten tálaljuk. Nyáron tehetünk a levesbe egy gombóc (az étrend energiájához alkalmazkodva light) fagylaltot is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

86 kCal/

16 g

3,2 g

0,9 g

Teljes mennyiség

344 kCal/

64 g

12,8 g

3,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz