Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csicsóka krémleves

 

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 30 dkg burgonya
  • 50 dkg csicsóka
  • 1liter csirke vagy zöldség alaplé
  • 2,5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 dl tejszín

díszítéshez:

  • pirospaprika
  • apróra vágott snidling

A recept elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az alapléhez hozzáadjuk a vizet és a burgonyát beletesszük főni. Közben a csicsókákat meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk és amint az egyes darabokkal készen vagyunk beledobjuk a fővő burgonya mellé. Ezt követően a megtisztított fokhagymát is hozzáadjuk, majd az egészet lefedve 20-30 percig puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük majd merülő mixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, amivel készre főzzük a levest anélkül, hogy felforralnánk. Meleg tányérokba szedve meghintjük pirospaprikával, összevágott snidlinggel. Finom ropogós kenyérrel tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

147,5 kCal/

20 g

5,8 g

4,68 g

Teljes mennyiség

590 kCal/

80 g

23,216 g

18,73 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz