Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csicsóka krémleves

 

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 30 dkg burgonya
  • 50 dkg csicsóka
  • 1liter csirke vagy zöldség alaplé
  • 2,5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 dl tejszín

díszítéshez:

  • pirospaprika
  • apróra vágott snidling

A recept elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az alapléhez hozzáadjuk a vizet és a burgonyát beletesszük főni. Közben a csicsókákat meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk és amint az egyes darabokkal készen vagyunk beledobjuk a fővő burgonya mellé. Ezt követően a megtisztított fokhagymát is hozzáadjuk, majd az egészet lefedve 20-30 percig puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük majd merülő mixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, amivel készre főzzük a levest anélkül, hogy felforralnánk. Meleg tányérokba szedve meghintjük pirospaprikával, összevágott snidlinggel. Finom ropogós kenyérrel tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

147,5 kCal/

20 g

5,8 g

4,68 g

Teljes mennyiség

590 kCal/

80 g

23,216 g

18,73 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM