Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

csicsóka krémleves

 

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 30 dkg burgonya
  • 50 dkg csicsóka
  • 1liter csirke vagy zöldség alaplé
  • 2,5 dl víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1/2 kiskanál őrölt szerecsendió
  • 1 dl tejszín

díszítéshez:

  • pirospaprika
  • apróra vágott snidling

A recept elkészítése:

A burgonyát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Az alapléhez hozzáadjuk a vizet és a burgonyát beletesszük főni. Közben a csicsókákat meghámozzuk, nagyobb darabokra vágjuk, megmossuk és amint az egyes darabokkal készen vagyunk beledobjuk a fővő burgonya mellé. Ezt követően a megtisztított fokhagymát is hozzáadjuk, majd az egészet lefedve 20-30 percig puhára főzzük. A megfőtt zöldségeket sóval, borssal, a szerecsendióval ízesítjük majd merülő mixerrel összeturmixoljuk. Visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a tejszínt, amivel készre főzzük a levest anélkül, hogy felforralnánk. Meleg tányérokba szedve meghintjük pirospaprikával, összevágott snidlinggel. Finom ropogós kenyérrel tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

147,5 kCal/

20 g

5,8 g

4,68 g

Teljes mennyiség

590 kCal/

80 g

23,216 g

18,73 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz