Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Tárkonyos raguleves

Tartalmas, nagyon finom leves, amit ilyenkor mindenképpen érdemes elkészíteni frissen termett zöldségekkel!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 30 dkg pulykacomb filé, vagy sertéscomb
  • 15 dkg vegyes zöldség
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl 12 %-os
  • 4 dkg leves tészta (durum)
  • késhegynyi fűszerpaprika
  • tárkony
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 1 csomag petrezselyem zöld

 

A recept elkészítése:

 

Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megmosott, kockára vágott pulykahúst. Összepirítjuk, majd felengedjük 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a késhegynyi fűszerpaprikával. Addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor felengedjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget, és továbbfőzzük, míg a zöldség is megpuhul. Beletesszük a levestésztát, végül a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk a levest. Ízesítjük tárkonyecettel, összeforraljuk, tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

210 kCal/

15,1 g

21,9 g

6,5 g

Teljes mennyiség

840 kCal/

60,4 g

87,6 g

26 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM