Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Tárkonyos karfiolleves

A karfiol megérdemli, hogy rendszeresen szerepeljen az étlapunkon, mivel igen fontos tápanyagokat tartalmaz és nem mellékesen nagyon finoman lehet elkészíteni. Ezt bebizonyítandó, javasoljuk kipróbálásra ezt a lelket melengető levest.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg karfiol
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 1 evőkanál olaj
  • konyhasó
  • tárkony

 

A recept elkészítése:

 

A felhevített olajon a megtisztított, kockákra vágott sárgarépát és petrezselyemgyökeret átfuttatjuk, kevés vizet aláöntve pároljuk. Ha félig megpuhult, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt, kb. 1 liter vízzel felengedjük, ízesítjük sóval, tárkonnyal és ízlés szerint puhára, vagy ressre főzzük.
Tálalható farfalline vagy kiskagyló tésztával is (1 dkg /fő – 35 kcal, 7,5 g szénhidrát).

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

200 kCal/

17,5 g

5,5 g

2,5 g

Teljes mennyiség

800 kCal/

70 g

22 g

10 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM