Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

Sütőtökkrémleves

Senki sem hibáztatható, aki elsőre idegenkedik ettől a levestől, de ha fel szeretnénk dobni a hangulatot egy borongós őszi napon, mindenképpen ezt főzzük! Pirított tökmaggal megszórva mennyei eledel!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 50g vaj
  • 600g sütőtök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet fehér bors
  • 1 csipet szerecsendió
  • 1dl tejszín
  • 1 l húsleves alaplé

A recept elkészítése:

Az apróra vágott hagymát megdinszteljük a felolvasztott vajon, belekeverjük a fűszereket, hozzáadjuk a felkockázzuk a héjától és magjától megtisztított tököt és felöntjük a húslevessel. Addig főzzük, amíg a tökkockák megpuhulnak. Ekkor botmixerrel pürésítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Rottyantunk rajta még egyet, és máris tálalható. Pirított tökmaggal, esetleg pirított kenyérkockákkal díszítjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

266,5 kCal/

29 g

3,6 g

14,9 g

Teljes mennyiség

1066 kCal/

116 g

14,35 g

59,9 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz