Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Őszibarackleves 2

Nagy tévedés, hogy a gyümölcsleves csak nyáron az igazi. Ha megbolondítjuk valamilyen aromás fűszerrel, máris rácsodálkozhatunk arra, hogy egy finom gyümölcsleves bármely évszakban elvarázsolhat bennünket. Tipikusan ilyen ez a fahéjas őszibarackleves!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg őszibarack friss vagy cukormentes befőtt
  • 1 db citrom
  • 1 dl tej 1,5 %
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • Fahéj, egész
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

Kb. 1 liter hideg vízben feltesszük főni a fahéjat a szegfűszeggel, és a citromhéjjal. Mikor jól összeforraltuk, behabarjuk a tejjel elkevert pudingporral. Legvégül tesszük bele a hámozott és cikkekre, vagy kockára vágott őszibarackot. Ízesítjük citromlével és a tetszés szerinti – energiamentes - édesítőszerrel. Ilyenkor már csak egyet forralunk rajta, hogy az őszibarack ne főjön szét. Távolítsuk el a citromhéjat, és a levest lehűtve, szobahőmérsékleten tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

97 kCal/

20,2 g

2,4 g

0,8 g

Teljes mennyiség

388 kCal/

80,8 g

9,6 g

3,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM