Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)
 Minestrone

Ez az igen tartalmas olasz zöldségleves főleg ősszel és télen van terítéken, hiszen felmelegíti testünket-lelkünket. Számos elkészítési módja ismert, Olaszországban ez tartományonként különböző. A közös jellemvonás az egyszerű és olcsó elkészíthetőség.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

 

  • 10 ml olívaolaj
  • 50 g paradicsom
  • 30 g vöröshagyma
  • 25 g sárgarépa
  • 20 g cékla
  • 15 g kelkáposzta
  • 15 g szárzeller
  • 250 ml húsleves
  • 15 g parmezán sajt
  • petrezselyem, só, bors
  • 15 g diabetikus spagetti tészta

minestronehv

 

A recept elkészítése:

 

A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd az edénybe dobjuk a feldarabolt sárgarépát, céklát és zellert is. Pár percig pároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot és felöntjük a húslevessel, ízesítjük sóval, borssal, petrezselyemmel. Mikor már majdnem megpuhultak a zöldségek, hozzáadhatjuk a tésztát és a káposztát, és további 10 percig főzzük a levest. Tálaláskor reszelt parmezánnal szórjuk meg, amitől még finomabb lesz a végeredmény.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

256 kCal/

20 g

8,97 g

15,371 g

Teljes mennyiség

1536 kCal/

120 g

53,82 g

92,23 g

A teljes mennyiség tápanyagtartalma 6 adagra vonatkozik.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM