Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Lucskoskáposzta

Aki szereti a káposztát, de nincs, ötlete mit főzzön belőle, próbálja ki a következő receptet! Remek tartalmas, rengeteg zöldséget tartalmazó leves, így bátran ehetünk belőle, így desszertként belefér egy bőségesebb szénhidráttartalmú finomság.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 kg fejes káposzta
  • 200 g sertés lapocka
  • 20 ml olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis dobozos (140 g) 12%-os tejföl
  • 10 g zéró-6-liszt
  • só, bors, csombor

Lucskoskáposztahv

 

A recept elkészítése:

 

A húst megmossuk és kb. 5 dkg-os darabokra vágjuk, a vöröshagymát megpucoljuk, félbe vágjuk. Beleöntjük a lábasba az olajat beledobáljuk a husikat, a hagymát megsózzuk, és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel és félig puhára pároljuk a húst. Ekkor tehetjük bele a jó nagy darabokra vágott káposztát, a csombort, borsot, majd öntsünk rá annyi vizet, hogy ellepje a hozzávalókat. Főzzük készre a levest, szükség szerint ízesítsük. Ha minden megpuhult, jöhet a liszttel elkevert tejföl, amit hő kiegyenlítés céljából először óvatosan keverjünk el pár merőkanál forró lével és csak úgy adjuk a leveshez. Összeforraljuk és tálalhatjuk is!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

407 kCal/

38,6 g

13,5 g

21 g

Teljes mennyiség

1628 kCal/

154,4 g

54 g

84 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz