Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

lencsekrémleves

Ezt a levest mindenképpen el kell készíteni január 1-jére, hogy biztosítsa számunkra a gazdagságot és szerencsét egész évben, de érdemes év közben is megcsinálni néhány alkalommal, mert egyrészt nagyon finom, másrészt nem árt, ha szerencse és gazdagság szempontjából biztosra megyünk!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 200 g száraz lencse
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • 150 g natúr joghurt
  • só, bors, curry, római kömény, babérlevél
  • 80 g rozskenyér

A recept elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, nem kell teljesen apróra, mert a végén szokás szerint az egész levest összeturmixoljuk. A fűszeres olajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk az előző nap beáztatott lencsét, sózzuk, borsozzuk, 1-1 teáskanál curryvel és római köménnyel, 2 babérlevéllel fűszerezzük. Felöntjük annyi vízzel, hogy jó két ujjnyira ellepje. Ha puhára főtt a lencsénk, kivesszük a babérlevelet, hozzáöntjük a joghurtot és az egészet krémesre turmixoljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

303 kCal/

42.7 g

16,5 g

7 g

Teljes mennyiség

1212 kCal/

170,8 g

66 g

28 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz