Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Kukorica krémleves

Ez az ízletes és tápláló krémleves az Egyesült Államok híres kukoricatermelő vidékéről, New Englandből származik. Aki szereti a csípőset, nyugodtan tehet bele jócskán chilit is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g töltő tömegű lecsepegtetett csemege kukorica (konzerv)
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 40 g vaj
  • 200 g joghurt
  • só, bors, petrezselyem

Kukorica krémleveshv

A recept elkészítése:

A vajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát és a lecsepegtetett kukoricát. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje és beleszórjuk az aprított petrezselymet. Pár percig főzzük, majd hozzáadjuk a joghurtot is és az egészet összeturmixoljuk. Még egyszer felforraljuk a levest, ízlés szerint utóízesítjük, ha túl sűrű, adjunk hozzá egy kevés vizet.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

218 kCal/

24,3 g

6,7 g

13 g

Teljes mennyiség

872 kCal/

97,2 g

26,8 g

52 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz