Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

korhelyleves

A korhelyleves alapja a savanyú káposzta és a füstölt kolbász. Különleges íze és magas C-vitamin tartalma miatt nem csak ínyenceknek ajánljuk, a hűvös őszi napokon átmelegíti szervezetünket. Állítólag másnaposság kezelésére is kiváló, bár ezt nem támasztják alá klinikai vizsgálatok.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 30 g füstölt kolbász
  • 50 g sertéshús
  • 5 ml olívaolaj
  • 60 g savanyú káposzta
  • 30 g vöröshagyma
  • ½ gerezd fokhagyma

korhelyleveshvalok

A recept elkészítése:

A káposztát mossuk át, majd öntsük fel vízzel, fűszerezzük babérral, köménnyel, sóval, borssal és a feldarabolt hússal és kolbásszal együtt kezdjük el főzni. Amikor már majdnem megfőtt, kezdjük el a rántást. Az olajon pirítsuk meg a felaprított hagymát, szórjuk meg a liszttel, húzzuk félre az edényt és adjuk hozzá a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Tegyük vissza a tűzre és öntsük fel kevés hideg vízzel, majd keverjük csomómentesre. Csorgassuk a kész rántást a leveshez, pótoljuk a káposztán a vizet, ha időközben elfőtte a levét, és főzzük még pár percig. A tejfölt külön is tálalhatjuk a kész leveshez, de akár be is habarhatjuk vele ízlés szerint. Ha az utóbbi módszert választjuk, figyeljünk a hő kiegyenlítésre, hogy ne csapódjon ki a tejfölünk, vagyis a forró léből óvatosan csorgassunk hozzá 1-2 merőkanálnyit, folyamatosan kevergetve és csak ezután adjuk a leveshez.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

351 kCal/

22,1 g

20,7 g

20,8 g

Teljes mennyiség

1404 kCal/

88,4 g

82,8 g

83,2 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz