Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Kertészleves

Könnyű nyári leves, amelynek különleges aromáját a friss zöldségek adják. Ezt mindenkinek kötelező lenne ismernie és elkészítenie!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 20 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyem gyökér
  • 20 dkg karfiol
  • 15 dkg karalábé
  • 15 dkg zöldborsó
  • 15 dkg kelbimbó
  • 1 evőkanál olaj
  • petrezselyem zöld
  • 4 dkg levestészta
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A sárgarépát vékony karikára vágjuk, a petrezselyem gyökeret és a karalábét felkockázzuk. Az evőkanál olajon átfuttatjuk a feldarabolt zöldségeket és a zöldborsót, majd felengedjük vízzel vagy csontlével (aki színesebben szereti, felengedés előtt rakhat bele kevés fűszerpaprikát). Ízesítjük sóval, és főzni kezdjük. Mikor a zöldségek már félig megpuhultak, hozzáadjuk a rózsáira szedett karfiolt és a kelbimbót, és továbbfőzzük. Mielőtt elkészülne, beletesszük a levestésztát, és készre főzzük. Tálaláskor apróra vágott petrezselyem zölddel megszórjuk. Fogyasztható levestészta nélkül is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

182 kCal/

25,7 g

13 g

2,5 g

Teljes mennyiség

728 kCal/

102,8 g

52 g

10 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM