Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

málnakrémleves

A nyár a gyümölcsleves igazi szezonja, hiszen nincs finomabb, mint a friss - esetleg kiskertünkben megtermelt - gyümölcsből elkészíteni ezt a hűsítő, frissítő fogást.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g málna
  • 4 evőkanál eritritol
  • 150 g natúr joghurt
  • 1 citrom leve
  • őrölt kardamom

málnakrémleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A málnát felöntjük 1 liter vízzel, beleszórjuk a 4 evőkanál eritritolt 1 késhegynyi őrölt kardamomot, egy kevés citromlével ízesítjük és elkezdjük főzni. Pár perc elég, hogy megpuhuljon, ekkor a joghurtot egy tálba öntjük, és merőkanállal óvatosan csorgatunk bele a forró léből, a hő kiegyenlítés miatt. Ha már elég híg és meleg a joghurt, hozzáöntjük az ízes gyümölcsleveshez és az egészet összeforraljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

68 kCal/

8,5 g

2,8 g

1,7 g

Teljes mennyiség

272 kCal/

34 g

11,2 g

6,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM