Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Fahéjas szilvaleves

Friss szilvából vagy szilvakompótból is elkészíthetjük ezt az illatos gyümölcslevest. A fahéjtól és szegfűszegtől izgalmas leves alig pár perc alatt elkészül, melegen és hidegen is fogyaszthatjuk. Pürésítve akár poharas desszert is válhat belőle.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg magozott szilva
  • Fahéj darab
  • néhány szem szegfűszeg
  • citrom
  • őrölt fahéj
  • édesítőszer
  • 1 dl tej 1,5 %-os
  • 2 dkg liszt

 

A recept elkészítése:

 

Másfél liter vizet forraljuk össze a megmosott citromhéjjal, szegfűszeggel és fahéjjal. Egy idő után távolítsuk el a citromhéjat, és tegyük a forró vízbe a szilvát, és forraljuk fel. A tejet keverjük csomómentesre a liszttel, és habarjuk be a levest. Ízesítsük őrölt fahéjjal is (hogy intenzívebben fahéj ízű legyen), szükség szerint a citrom levével és folyékony édesítőszerrel. Hagyjuk hűlni. Langyosan, vagy hűtőben lehűtve is fogyasztható.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

91 kCal/

17,9 g

2 g

0,4 g

Teljes mennyiség

364 kCal/

71,6 g

8 g

1,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM